Winter Holiday Outfit


It’s not going to be fair if after I gave you a beach holiday outfit post, I did not make a post about winter holidays. This is actually not a “winter holiday outfit post”, but more of a perfect style to wear if you go for a holiday or just a short trip to a country or a place that has a cold temperature.

I made this also because nowadays I found more and more people love to go abroad to spend their holidays, and not only to a tropical countries, they also pick some countries that have 4 seasons, just to enjoy the snow or a cooler temperature. I personally love places like for example, Hong Kong, where you can feel the cold breeze while shopping around November – April. Seoul also becomes a favourite holiday destination since K-Pop started to get really popular the last few years.  My cousin went to Seoul last month and it was snowing out there! Oh, or maybe you can go down under to Australia these days! That’s why I am making this post to help you get the look for those kind of seasons.

winter wear copy(PRODUCTS: Peacock Ovoid Parka – Topshop / Straight Style Top – H&M / Super Skinny Super Low Jeans – H&M / Large Metal Creole Earrings – H&M / Embossed Crossbody Bag – Topshop / Taupe Beckett – Dr Martens)

Dressing stylish and staying warm can seem like an impossible task. But just because it’s cold out there, does not mean your look needs to be boring and unflattering. In fact, I do think that you will have more style options for, let’s just say it “fall or winter”. It’s finally the time to layer your crazy coats and jackets, also my favourite, knitwear!

I browsed Topshop’s web earlier today and found this amazing peacock printed ovoid parka. This kind of outer can transform even the most casual outfits into something special. That’s why, if you have a jacket or a parka that has great pattern on it, don’t be afraid to wear and pair it with a simple top and skinny jeans for a casual look.

For the footwear, I recommend you to wear boots, because it will definitely make your feet warmer. Don’t forget to put on a thick socks too! The perfect bag for a holiday is a shoulder or cross-body bag. This kind of bag will not only be a safe place to put your wallet, phone, and camera, but also will not disturb you if you go for a long walk from here to there. Lastly, throw some accessories like large earring to make you look cute and cozy at the same time.  A tip for you, this style will be good if you’re going to a place that does not snow. But if you’re going to a place that has even cooler temperature, you should layer more and wear thicker top!

winter wear men copy(PRODUCTS: Navy Skinny Chinos – Topman / Indigo Hooded Denim Jacket – Topman / Short-sleeved T-shirt – H&M / Tiny Beanie In Burgundy – ASOS / Brown Alvis – Dr Martens / Southwestern Drawstring Backpack – Forever 21)

For men, wear a pair of chino with a patterned t-shirt. If the weather is too cold, wear a sweatshirt. After that, beat the cold with your coolest denim jacket that has a hoodie attached on it and wear it over your t-shirt. Anyways, I also recommend you to invest on boots because they are not only essential for cold weathered days, but also great to wear for a casual everyday look. Wear it with skinny trousers or chino. Turning up your chino can also make you look fashion forward.

For accessories, do wear a beanie. Choose a bold coloured beanie for a great alternative to your all blue winter look (like in the picture). Beanie can be really useful to cover your ears and make you warm. If that is not enough, you still have the hoodie on your denim jacket so double the beanie with it. Wearing backpack is the best option for holiday. Drawstring backpacks are happening right now, so buy one and put your holiday items in it. You are definitely ready to go outside and beat the cool wind breeze.

So where are you going for your next holiday? Have you already had ideas of what to wear there? Let us know!

[xyz-ihs snippet=”adsense”]


Kamu udah baca post terakhir dari My Styling Ideas kan? Bakalan nggak adil kalau setelah post itu, saya nggak membuat post yang bisa bantu kamu untuk memilih pakaian yang paling tepat buat di bawa ke tempat yang bercuaca dingin.

Saya membuat post ini juga karena sudah beberapa kali saya melihat semakin banyak orang pergi ke luar negeri untuk liburan, dan nggak hanya ke tempat bercuaca tropis tetapi juga ke negara-negara yang memiliki 4 musim. Biasanya banyak orang memilih pergi pada saat musim dingin untuk menikmati salju dan cuaca yang sejuk.

Saya sendiri suka banget sama Hong Kong, karena di sana selain belanja kita juga bisa menikmati cuaca yang dingin banget sekitar bulan November sampai April.  Seoul juga mulai menjadi tujuan favorit untuk berlibur, apalagi semenjak K-Pop semakin popular di kalangan masyarakat. Sepupu saya pergi ke Seoul bulan lalu dan di sana sempat turun salju! Seru banget kan? Maka dari itu saya membuat post ini untuk membantu kamu bergaya pada saat bepergian di musim dingin.

winter wear copy(PRODUCTS: Peacock Ovoid Parka – Topshop / Straight Style Top – H&M / Super Skinny Super Low Jeans – H&M / Large Metal Creole Earrings – H&M / Embossed Crossbody Bag – Topshop / Taupe Beckett – Dr Martens)

Berpakaian untuk tetap hangat tetapi tetap terlihat gaya memang sepertinya suatu hal yang sedikit mustahil, karena kamu harus memakai baju-baju tebal yang kayaknya nggak menarik banget. Tapi jangan salah, hanya karena cuaca di luar dingin, bukan berarti penampilan kamu harus membosankan. Malah menurut saya, cuaca dingin itu membuat kamu punya banyak pilihan pakaian untuk dipakai. Ini waktu yang paling tepat buat kamu memakai coats, jaket, dan juga knitwear favoritmu!

Saya browsing di website Topshop dan menemukan parka dengan motif burung merak yang keren banget. Outer dengan motif yang keren dan colorful bisa mengubah pakaian kamu yang biasa banget menadi sesuatu yang spesial. Makanya, kalau kamu punya outer seperti ini, jangan takut untuk memakai dan memasangkannya dengan atasan sederhana dan skinny jeans untuk gaya yang kasual.

Untuk alas kakinya, saya sarankan untuk memakai boots, karena boots bisa membuat kaki kamu terasa hangat. Jangan lupa untuk memakai kaus kaki yang tebal juga. Tas yang paling ok untuk liburan adalah shoulder bag atau crossbody bag. Jenis tas ini nggak hanya bisa menjadi tempat yang tepat untuk menyimpan semua barang-barang kamu seperti dompet, ponsel, dan kamera, tetapi juga nggak akan mengganggu kamu pada saat berjalan-jalan dari tempat satu ke tempat yang lain.

Terakhir, pakai beberapa aksesori seperti anting yang besar untuk membuat kamu terlihat lebih cantik. Satu tip buat kamu, gaya ini cocok untuk di pakai ke tempat dengan cuaca yang dingin tapi tidak bersalju, kalau kamu pergi ke tempat yang lebih dingin lagi, kamu harus memakai lebih banyak layer baju yang keren dan lebih tebal.

winter wear men copy(PRODUCTS: Navy Skinny Chinos – Topman / Indigo Hooded Denim Jacket – Topman / Short-sleeved T-shirt – H&M / Tiny Beanie In Burgundy – ASOS / Brown Alvis – Dr Martens / Southwestern Drawstring Backpack – Forever 21)

Buat cowok-cowok, pakai celana chino dan kaos bermotif agar nggak terkesan membosankan. Jika cuaca terlalu dingin, pakai sweater atau kaos yang lebih tebal. Setelah itu, kalahkan udara dingin dengan jaket denim kamu yang paling oke, yang punya hoodie menempel di bagian belakang kepalanya.

Anyways, selain itu saya juga menyarankan kamu untuk membeli sepatu boots karena selain sepatu itu cocok untuk cuaca dingin, tetapi juga cocok untuk dipakai buat gaya kasual sehari-hari. Pakai sepatu boots kamu dengan skinny jeans atau chino. Menggulung bagian bawah chino kamu juga baka bikin kamu lebih kelihatan fashion forward.

Untuk aksesori, coba deh pakai beanie. Pilih beanie dengan warna yang mencolok dan berbeda dari keseluruhan pakaian kamu. Beanie berguna banget untuk menutupi kedua telinga kamu dan pastinya bakal bikin badan kamu terasa lebih hangat. Kalau masih belum cukup hangat, kamu bisa memakai hoodie yang menempel di jaket kamu. Berguna banget kan? 😉

Tas yang paling pas untuk kamu bawa ke tempat liburan adalah ransel. Tren yang lagi in banget sekarang adalah ransel serut, jadi coba deh beli dan masukkin perlengkapan liburan kamu ke dalamnya. Dengan gaya seperti ini, kamu siap banget untuk pergi berlibur ke tempat yang dingin!

Jadi kira-kira liburan nanti kalian mau ke mana? Udah punya ide bakal pakai baju apa aja di sana? Let us know!

[xyz-ihs snippet=”adsense”]

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formSubmit