What to Wear with: Cropped Pants (part 2)


Cropped pants may seem difficult to wear, but they can actually be worn for any occasion. They can easily be dressed down with simple sandals in the summer, or even worn with wedges and heels for a more formal look.

Just because the style is cropped does not mean that these pants cannot be worn in the same ways that longer pants are worn. They are absolutely interesting! Have no idea how to wear them or what to wear them with? Follow some tips and styling ideas on this post to find out the answer!

crop pants 3

The Casual Look. The easiest way to wear cropped pants is to wear them in a casual way by teaming them with a pair of loafers! Again, especially if you have a tall figure, wearing this kind of pants with loafers can give you a smart and chic look. If you have a short figure, you can always change the shoes to wedge or flatform to add more height to your body.

For the top, you can combine a simple cami or tanktop and add a cardigan over it. This look is kind of vintage-ish but also stylish, and it is perfect to wear to school or to your college. Don’t forget to bring a shoulder bag to put all of your stuff. It is also ok if you want to wear a backpack, but make sure to choose one that is not too boyish and too simple.

There are a lot of fashionable backpack you can find at fashion stores right now, like the one that’s made from leather or suede, and has cute and unique pattern on it. Throw some rings on your fingers for a final touch. You will get a perfect casual school look! (PRODUCTS: Cropped Soft Cami – Topshop / Buttoned Cardigan – Stylenanda / Basic Linen Baggy Slacks – Stylenanda / Plain Metal 6 Pack Rings – H&M / Retro Round Sunglasses – Forever 21 / Classic Loafers with Tassel – Charles & Keith / Pouch Pocket Bag – Topshop)

crop pants 4

The Fun Look. Cropped pants are playful, especially when you go with colour blocks. Try the bright blue trend on your crop pants and your bag, and combine them with neutral colour. The colour of your pants and bag will definitely pop up from all of the outfit you wear.

For a trendy and fun look, this type of pants worn with a loose t-shirt or blouse is the perfect combination. If you don’t want to look too simple, you can wear lace for your top. Give textures on your look so it won’t be boring.

Another trick, if you are petite,  you should wear cropped pants that reaches the ankle line, because it can be the best alternative to give you  the illusion of length. You can try pairing them with wedges or high heels to be able to look taller and slimmer at the same time. If you are tall enough, you can also combine the pants with flat sandal for a great summery look.

When it comes to accessories, you can keep everything as simple as possible, so that people will focus on the bright colour of your pants. (PRODUCTS: Cut Out Faux Leather Top – ZARA / Pintuck Pants with Pockets – Stylenanda / Gold Outline Earrings – Stylenanda / Colour Block Bowler Bag – Topshop / Dalvida Wedge Sandals – ALDO)

Cropped pants are one of those classic items that never seem to go out of style. They are playful and quite trendy. Oh and in addition to that, they are great for showing off your fabulous shoes!

[xyz-ihs snippet=”adsense728″]


Celana crop mungkin terlihat sulit untuk dipakai, tetapi mereka sebenarnya bisa lho dipakai untuk segala acara. Bisa dengan mudah dipakai dengan sandal yang santai untuk musim panas, bahkan bisa juga dipakai dengan wedges atau heels untuk tampilan yang lebih formal.

Cuma karena bentuk celana ini seperti ‘dipotong’, bukan berarti celana ini nggak bisa dipakai dengan cara yang sama dengan celana panjang biasa. Nggak tahu gimana cara memakaianya, atau apa yang harus dipakai dengan celana crop? Ikuti tips dan ide styling di posting ini untuk menemukan jawabannya!

crop pants 3

The Casual Look. Cara paling gampang untuk memakai celana crop adalah memakainya secara santai. Coba deh gabungkan celanamu dengan sepasang sepatu loafers. Sekali lagi, terutama kalau kamu punya badan yang cukup tinggi, celana crop dan loafers bisa memberikan kamu gaya yang smart dan juga chic. Kalau badan kamu pendek, kamu selalu bisa mengganti sepatu loafers dengan wedges atau flatform untuk menambahkan tinggi ke badanmu.

Untuk atasan, kamu bisa menggabungkannya dengan kamisol atau tanktop, dan cardigan di luarnya. Gaya ini sedikit vintage, tapi juga stylish, dan cocok banget dipakai ke sekolah atau ke kampus. Jangan lupa untuk membawa tas selempang. Kamu juga bisa memakai ransel, tapi pastikan untuk memilih ransel yang tidak terlalu tomboy dan sederhana.

Sekarang ada banyak ransel modis yang bisa kamu temukan di toko fesyen. Misalnya, yang terbuat dari bahan suede atua kulit, dan memiliki pola lucu dan juga unik di atasnya. Untuk sentuhan terakhir, tambahkan banyak cincin di jari-jari kamu. Kamu bakal dapat gaya kasual yang sempurna untuk dipakai ke acara sekolah atau kampus. (PRODUCTS: Cropped Soft Cami – Topshop / Buttoned Cardigan – Stylenanda / Basic Linen Baggy Slacks – Stylenanda / Plain Metal 6 Pack Rings – H&M / Retro Round Sunglasses – Forever 21 / Classic Loafers with Tassel – Charles & Keith / Pouch Pocket Bag – Topshop)

crop pants 4

The Fun Look. Celana crop itu menyenangkan, terutama kalau kamu bermain dengan warna. Coba deh pakai tren warna biru terang untuk celana  dan tas kamu, lalu gabungkan dengan pakaian lain yang berwarna netral. Warna celana dan tas kamu pasti bakalan menonjol banget dan kelihatan keren.

Untuk tampilan yang lebih trendi, jenis celana seperti ini cocok banget digabung dengan t-shirt atau blus yang sedikit longgar. Kalau kamu nggak mau kelihatan terlalu plain, kamu bisa memakai baju berbahan renda. Kasih tekstur ke pakaian kamu biar nggak kelihatan membosankan.

Trik lain, kalau kamu bertubuh mungik, kamu bisa memakai celana crop yang panjangnya sampai garis pergelangan kaki. Hal ini bisa menjadi alternatif terbaik untuk memberikan kesan panjang ke kakimu. Kamu bisa coba memasangkan celana crop ini dengan wedges atau high heels untuk terlihat lebih tinggi dan ramping. Kalau kamu sudah cukup tinggi, kamu bisa menggabungkan celana crop dengan sandal teplek untuk gaya musim panas yang cantik.

When it comes to accessories, kamu bisa menjaga semuanya sesederhana mungkin, agar orang-orang tetap fokus ke warna cerah yang ada di celana dan tas kamu. (PRODUCTS: Cut Out Faux Leather Top – ZARA / Pintuck Pants with Pockets – Stylenanda / Gold Outline Earrings – Stylenanda / Colour Block Bowler Bag – Topshop / Dalvida Wedge Sandals – ALDO)

Celana crop adalah salah satu fashion item klasik yang sepertinya nggak bakal bikin bosan. Celana crop itu menyenangkan dan juga trendi. Oh, di samping itu, mereka juga cocok banget dipakai untuk memamerkan sepatu kamu yang keren!

[xyz-ihs snippet=”adsense728″]

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formSubmit