What to Wear with: Printed Shorts (part 1)


Shorts laid-back feel make them a good part for warm-weather look. Shorts can also make a versatile addition to any wardrobe you want to wear. In addition to that, nowadays, there are a lot of colorful print shorts that you can use to freshen your look. That is why it’s time to buy some of them to put in your closet!

Sure, you might love denim shorts to work with everything in your closet, but a girly floral pattern or polka dot shorts can take your plain casual look to be more fabulous. They are great for a casual look and can also be dressed down for special occasions. Wanna know how to style them? Read on…

Floral Shorts

(click for larger image)

You can never beat a chic floral print shorts for summer. Choose the one that is nicely tailored. Make sure to keep the eye-catching floral pattern with a neutral or solid coloured top, that is why I chose a top which colour picks up one of the colours in the shorts.

You can pair your colorful shorts with an equally colorful accessories too, like big rings, or maybe earrings! Then complete the look with a pair of gorgeous flatform sandals, rounded sunglasses, and a cross body bag for a day out in the sun.

However, you can also never go wrong with wearing clashing prints in one look. I love them! I often wear floral shorts or skirt and team it with a striped t-shirt. If you are dare enough, you should try them too! (PRODUCTS: Top with Crossover at The Back – ZARA / Pop Floral Scallop Shorts – Topshop / Festival Across Body Bag – ASOS / Black Chunky Chain Necklace – Topshop / Whatever Split Wedges – Topshop / Round Sunglasses – ASOS / Metal Rings with Oval Stones – H&M)

Polka Dot Shorts

(click for larger image)

I love denim shorts, but I love it even more if they have prints on it. Who does not love polka dot? Polka dots are great! There is something cheerful about them. It’s so simple, and can be easily added to your favourite casual clothing piece. So, why don’t you give them a try?

These pair of polka dot denim shorts will look awesome if combined with a crop sweater with a near neutral colour. It’s a great colour combination. A light knit sweater would also work with polka dot shorts. You can try wearing a bold or neon coloured sweater to team with this cute shorts and it will definitely look adorable!

This style will look interesting and also good for a day hangout, so complete the look with a pair of sneakers that has a similar colour to your shorts or your top, and put all of your stuff inside a leather satchel bag. Also, wear some gold accessories to add some feminine touch to this outfit. (PRODUCTS: Moto Bleach Spot Denim Hotpants – Tosphop / Wide Sleeve Crop Sweater – ZARA / Placid Blue Authentic – VANS / Classic Hinged Cuff – Forever 21 / Suede Backed Satchel – Topshop)

No stylish wardrobe is complete without a couple pairs of colorful shorts in the mix! What do you think?

[xyz-ihs snippet=”adsense”]


Celana pendek yang santai membuat mereka cocok banget dipakai pada saat cuaca lagi panas-panasnya. Celana pendek juga bisa menjadi pelengkap pakaian serbaguna yang bisa digabung dengan semua baju yang kamu punya di lemarimu. Selain itu, sekarang sudah banyak banget celana pendek yang memiliki motif lucu dan unik untuk membuat gaya kamu kelihatan lebih fresh. Makanya sekarang sudah saatnya buat kamu untuk membeli beberapa celana pendek!

Tentu, kamu pasti suka celana pendek berbahan denim, tapi celana pendek dengan motif bunga-bunga yang feminin atau celana polka dot bisa membuat gaya kamu yang kasual jadi lebih sophisticated lho! Mau tau gimana caranya? Read on…

Floral Shorts

(click for larger image)

You can never beat a chic floral print shorts for summer. Pilih celana pendek yang bentuknya rapi. Pastikan untuk tetap menjaga motif bunga yang eye-catching dengan atasan berwarna netral atau solid, makanya saya memilih atasan warna pink, yang warnanya diambil dari salah satu warna pada motif bunga di celana.

Kamu bisa memasangkan celana warna-warni ini dengan aksesoris yang berwarna-warni juga, seperti cincin yang besar. Lalu, lengkapi gaya kamu dengan sepasang sandal flatform yang cantik, kacamata bulat, dan tas selempang.

Saya juga suka memakai pakaian yang motifnya berbentrokan, misalnya memakai celana pendek atau rok motif bunga dengan atasan garis-garis, kalau kamu cukup berani, kamu bisa coba juga lho! (PRODUCTS: Top with Crossover at The Back – ZARA / Pop Floral Scallop Shorts – Topshop / Festival Across Body Bag – ASOS / Black Chunky Chain Necklace – Topshop / Whatever Split Wedges – Topshop / Round Sunglasses – ASOS / Metal Rings with Oval Stones – H&M)

Polka Dot Shorts

(click for larger image)

Saya suka celana pendek denim, tapi saya lebih suka kalau ada motif di atasnya. Siapa sih yang nggak suka sama polka dot? There is also something cheerful about polka dot.. Kenapa kamu ngga coba memakainya?

Celana pendek polka dot ini bakalan terlihat keren kalau dipadukan dengan crop sweater dengan warna yang dekat dengan warna netral (misal coklat atau abu-abu). Sweater rajut juga cocok untuk digabungkan dengan celana polka dot, coba pakai sweater warna terang atau neon, pasti bakal kelihatan adorable!

Gaya ini keliharan menarik dan cocok untuk dipakai kumpul bareng teman-teman. Lengkapi gaya kamu dengan sepasang sneakers yang warnanya senada dengan celana atau atasan kamu, dan simpans emua barang kamu di dalam satchel bag. Oiya, tambahkan juga aksesoris berwarna emas untuk beberapa sentuhan feminin. (PRODUCTS: Moto Bleach Spot Denim Hotpants – Tosphop / Wide Sleeve Crop Sweater – ZARA / Placid Blue Authentic – VANS / Classic Hinged Cuff – Forever 21 / Suede Backed Satchel – Topshop)

No stylish wardrobe is complete without a couple pairs of denim shorts in the mix! Gimana menurut kamu?

[xyz-ihs snippet=”adsense”]

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formSubmit