How to Make Your White T-Shirt A Little More Dressy (part 2)


T-shirts are best being used as your workout top or as the easiest go-to-outfit on a lazy Sunday, but you might need My Styling Ideas to stage it up a little bit. The fact is that your white tee can be the most potential for outfit versatility. Don’t believe me? I will prove it by giving you another two styling ideas with only one white jersey t-shirt! (Find out the first two styling ideas here)

The white t-shirts versatility makes them be the base of plenty of cool outfits, from casual even to formal wear. So, in this post, I have styled two ways to put your t-shirt to good use. Read on to help you get started with your white t-shirt!

T shirt versatility for woman 3

Holiday Chic. Since this is the perfect daytime look to wear for a holiday, it is also the perfect time to try out some big trends. A cool trick that I would love to do is to add some prints to my outfit, which is totally happening right now. What you need to do is choose a colorful printed shorts, tuck your white t-shirt in it and wear a bright coloured sandals to team with your white t-shirt.

Then, I recommend you to bring your headwrap or a hairband with bold colour, like blue, and also remember to wear your oversized sunglasses with similar colour. Another way to wear this style is that you can change the flat sandals to a wedge sandals and bring your wide fedora to protect your face from the sun. That will create a fresh holiday look.

Clashing and coordinating colours like this (orange and blue) can make you look even trendier. So, remember that printed shorts are a great piece that can add an extra twist to your look without asking for any extra effort. It’s so easy to just slip a pair on, toss on your flowy white T-shirt with it, and you’re good to go. (PRODUCTS: Loose-Fitting Jersey Top – H&M / Retro Printed Shorts – ZARA / Holiday Clean 2 Part Sandals – Topshop / Leather Backpack – American Apparel / Turban Styled Colored Headband – ZARA / Glasses with Graduated lenses – ZARA / Angular Ring Set – Forever 21)

T shirt versatility for woman 4

Styled Day / Night Out. Wear your white t-shirt tucked in a pair of print trousers and keep your look crisp with a white blazer or cardigan. This look is actually a menswear inspired look with the trouser and the blazer, but you can still add some feminine touch to it by wearing a gold necklace and a pair of mid heel sandals.

This look is really versatile because you can wear it from day to night occasions. You can add more blings for a fun evening look, like earrings and rings. A mini bowling bag with handles and a similar colour to your pants or shoes will go perfectly with the whole look.

Just remember to make sure that you use colour sparingly, because whatever you wear will really stand out with your white t-shirt, so remember that less is more. (PRODUCTS: Loose-Fitting Jersey Top – H&M / African Jersey Tapered Trousers – Topshop / Contrastig Jacquard Cardigan – ZARA / Spike Pendant Necklace – Forever 21 / Nichols 2 Part Plait Sandals –  Topshop / Khaki Bowling Bag with Handles – ZARA)

Next time you have one of those days where you don’t know what to wear, open your closet, find your white t-shirts, and style them like us! Now you know that white is definitely the colour that looks glamorous, elegant, and chic at the same time, right?

[xyz-ihs snippet=”zalora”]


T-shirt emang paling cocok untuk dipakai waktu olahraga atau untuk go-to-outfit kamu pada hari Minggu, tapi kamu mungkin butuh My Styling Ideas untuk memberikan ide berpakaian dengan t-shirt putih. Faktanya, t-shirt berwarna putih bisa menjadi atasan yang fleksibel banget. Saya akan membuktikannya dengan memberikan kamu dua ide gaya berpakaian hanya dengan satu jersey t-shirt! (Cari tahu dua ide gaya pertama di sini)

Fleksibilitas t-shirt putih membuat mereka bisa menjadi dasar untuk banyak gaya keren, dari yang santai bahkan formal. Jadi dalam posting ini, I have styled two ways to put your t-shirt to good use. Baca terus untuk cari tahu gimana cara bergaya dengan t-shirt putihmu!

T shirt versatility for woman 3

Holiday Chic. Karena gaya ini adalah gaya yang pas untuk penampilan kamu di siang hari pada saat liburan, gaya ini juga tepat untuk dijadikan media kamu mencoba beberapa tren yang lagi ‘in’ sekarang. Sebuah trik keren yang saya suka adalah untuk menambahkan motif ke dalam pakaian. Yang perlu kamu lakukan adalah memilih celana pendek dengan motif dan warna yang unik, lalu selipkan t-shirt putih kamu ke dalamnya dan pakai sandal berwarna terang untuk kamu gabungkan dengan pakaian kamu.

Lalu, saya sarankan untuk memakai juga headwrap atau hairband dengan warna yang berani, seperti biru. Jangan lupa juga untuk memakai kacmata hitam oversized dengan warna yang senada. Cara lain untuk memakai gaya ini adalah dengan mengubah sandal kamu dengan wedge sandal (untuk gaya yang lebih rapi) dan pakai juga topi fedora yang lebar untuk melindungi wajah kamu dari sinar matahari. This will definitely create a fresh holiday look for you.

Memakai pakaian dengan warna yang bertabrakan atau warna yang senada bisa membuat kamu tampil lebih trendi. Jadi, ingat ya kalau celana pendek bermotif bisa memberikan twist ke  gaya kamu dengan sangat mudah. Kalau kamu punya banyak atasan polos, coba deh pasangkan dengan celana bermotif, kamu pasti kelihatan keren. (PRODUCTS: Loose-Fitting Jersey Top – H&M / Retro Printed Shorts – ZARA / Holiday Clean 2 Part Sandals – Topshop / Leather Backpack – American Apparel / Turban Styled Colored Headband – ZARA / Glasses with Graduated lenses – ZARA / Angular Ring Set – Forever 21)

T shirt versatility for woman 4

Styled Day / Night Out. Pakai t-shirt putih kamu dan selipkan ke dalam celana bermotif, lalu jaga penampilan kamu agar tetap terlihat rapi dan fresh dengan blazer atau cardigan berwarna putih juga.Gaya ini sebenarnya terinspirasi dari pakaian cowok dengan celana panjang dan blazer, tetapi kamu tetap bisa menambahkan sentuhan feminin dengan memakai kalung emas dan sepasang mid heel sandals.

Gaya ini benar-benar serbaguna dan fleksibel karena kamu bisa memakainya untuk acara di pertengahan hari sampai malam hari. Kamu bisa menambahkan lagi beberapa aksesori, seperti gelang atau anting untuk gaya acara malam yang lebih formal. Sebuah tas bowling mini yang warnanya senada dengan celana kamu atau sepatu kamu bisa jadi pelengkap yang sempurnya buat keseluruhan tampilan kamu.

Pokoknya kamu harus pastikan untuk nggak memakai terlalu banyak warna yang bertabrakan, karena warna apapun yang kamu pakai dengan t-shirt putih akan terlihat menonjol banget, so remember that less is more. (PRODUCTS: Loose-Fitting Jersey Top – H&M / African Jersey Tapered Trousers – Topshop / Contrastig Jacquard Cardigan – ZARA / Spike Pendant Necklace – Forever 21 / Nichols 2 Part Plait Sandals –  Topshop / Khaki Bowling Bag with Handles – ZARA)

Lain kali kamu mendapatkan hari-hari di mana kamu nggak tau harus pakai apa, buka lemari, cari t-shirt putih, dan pakai dengan gaya seperti di atas! Sekarang kamu tau kan kalau warna putih itu nggak ngebosenin, tetapi elegan dan juga chic?

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formSubmit