Fashion Around The Globe: PARIS


Have you ever heard of “La Ville-Lumière“? Or in English, “The City of Light”? Yes, it’s the nickname of Paris, the capital city of France. Paris has been reffered to as the “international capital of style” alongside New York, Milan, and London as a major centre for fashion industry. Paris also has the Paris Fashion Week, which is part of the Big 4 fashion weeks internationally.

I’m in love with city and the style. There are so many high-end boutiques and top designers’ stores all over the city so no wonder Paris has a lot of fashion forward people wandering its streets. Whenever I see a perfect Paris street-style picture in blogs, I can’t help but to be jealous, and at the same time, in love. So why won’t we make them as our inspiration? Read on to find out some of the styles that will definitely make you fall in love.

paris girl street stylephoto courtesy of Street Peeper

Let’s see… The trend I saw coming out from the city of light’s last fashion week: pastels. It’s sooo interesting and fresh. Soft and powdery pastels were seen everywhere on the runway and also on the street. Designers used the colour for coats, knitwear, even accessories like bags.

I found a lot of models and fashionista wearing pastels on street style photography blogs. Like Frida Gustavsson and Anne Catherine Frey. I am sure you know Frida, a really pretty Swedish model, but have you ever heard of Anne before? Anne is a fashion blogger and also a designer for a French brand, The Kooples. She also has her own blog called A Truly Intriguing Subject. I’ve seen a lot of her photos in street style blogs, because she has a great style, and in addition to that, a great haircut!

See both of them wear pastel coloured outer? Frida wears a really cute pastel knitwear and Anne wears a pastel blazer from The Kooples. I picked both of them and decided to mix their styles for your next pastel outfit inspiration!

How to get the look:

Let’s try to emphasize in pastels too! Wear some basics, like a white shirt under your pastel coloured knitwear. If you want a laidback look you can swap the shirt to a t-shirt. Then, team them with a pair of boyfriend jeans, roll up the jeans so people can see your amazing shoes!

Almost any kind of shoes works well with this outfit. For a casual look you can wear a pair of flats, for a date night you can wear a pair of wedges, for a Saturday hangout you can wear boots, and for a more formal look, you can wear a pair of pointy heels and also change the knitwear to a blazer.

An oversized clutch will be perfect for this look and don’t forget to add accessories like a statement necklace or a pork pie hat. This style is really easy to wear and also very comfortable, right? (PRODUCTS: Colored Shirt – ZARA / Knitted Mix Stitch Jumper – Topshop / Boyfriend Low Jeans – H&M / Geo Bib Necklace – Forever 21 / Oversized Faux Leather Clutch – Forever 21 / Argo Heavy Strap Boots – Topshop)

paris boy street stylephoto courtesy of Street Style by Stela

Both French men and women are stereotyped for their effortlessly chic fashion sensibilities. Take a look at Jonathan Bauer-Hayden, a rising new face to keep an eye on Paris modelling agencies. Not only he has great feature and classic editorial face, he also has a really great style.

I found Jonathan’s picture on a street style blog and it reminds me of some of my guy friends who love to wear fun and unique print shirts. Nowadays, prints are menswear favourite, or shall we say favori in French. Like Jonathan, he wears a camo shirt – the ones with military print but not the boring green camo thing — he wears it in purple, which makes the whole outfit interesting. Because he is focusing on the printed shirt, he then teams it with neutral colour, like black, in order to neutralise the print.

How to get the look:

Prints are a bold statement. I love looking at men wearing print shirts, because they look like they are easy to wear and also so simple to mix with almost any outfit you have. Let’s try the street wear inspiration, go get a camo print shirt or any fun print shirt you like with a bright colour, and then mix them with anything that are neutral coloured, so that your shirt will stand out.

I found a camo shirt in light purple and pink-ish and combine it with a pair of black skinny jeans and leather boots. You can always add a jacket over the shirt if the weather is kind of cold and also a beanie to cover your ears. See? With only a few garment, you already got the street style inspired look like Jonathan! (PRODUCTS: 80’s Camo Print Oversized Shirt – Topman / Faux Leather Moto Jacket – Forever 21 / Black Biker Detail Skinny Jeans – Topman / Workboot in Leather – ASOS / Reason Aint Laurent Beanie – ASOS)

So, what are your thoughts on the pastel colour and bold print shirts? Let me know!

[xyz-ihs snippet=”adsense728″]


Pernah nggak sih kamu mendengar tentang “La Ville-Lumière”? Atau dalam bahasa Inggris, “The City of Light”? Ya, itu adalah julukan Paris, ibukota Perancis. Paris telah dirujuk sebagai “international capital of style” bersama dengan New York, Milan, dan London sebagai pusat untuk industri fashion. Paris juga memiliki Paris Fashion Week, yang merupakan bagian dari Big 4 fashion week internasional.

Ada begitu banyak butik high-end dan toko desainer papan atas di seluruh kota, sehingga nggak heran kalau Paris punya banyak cewek-cowok yang fashion forward banget berkeliaran di jalanan. Kenapa kita nggak coba membuat gaya mereka sebagai inspirasi? Baca terus dan cari tahu beberapa gaya yang pasti bakal bikin kamu jatuh cinta!

paris girl street stylephoto courtesy of Street Peeper

Let’s see… Tren yang saya lihat dari Paris Fashion Week kemarin adalah warna pastel. Tren ini sangat menarik dan fresh. Warna pastel yang soft terlihat di mana-mana, di runway, bahkan juga di jalanan. Desainer menggunakan warna ini untuk mantel, pakaian rajut, bahkan aksesoris seperti tas.

Saya menemukan banyak foto model dan fashionista mengenakan warna pastel di blog street style photography. Seperti Frida Gustavsson dan Anne Catherine Frey. Saya yakin Anda tahu Frida, model Swedia yang sudah cukup terkenal. Tetapi apakah kamu pernah mendengar tentang Anne sebelumnya? Anne adalah fashion blogger dan juga seorang desainer untuk merek Perancis, The Kooples. Dia juga memiliki blog sendiri, yaitu A Truly Intriguing Subject. Saya menemukan banyak fotonya di blog street style, karena dia memiliki gaya yang keren, dan di samping itu potongan rambut yang lucu juga!

Lihat keduanya memakai bagian luar berwarna pastel? Frida memakai rajutan pastel benar lucu dan Anne memakai blazer pastel dari The Kooples. Aku mengambil keduanya dan memutuskan untuk mencampur gaya mereka untuk pakaian inspirasi pastel kamu berikutnya!

How to get the look:

Ayo kita coba bermain dengan warna pastel juga! Pakailah pakaian dasar, seperti kemeja putih di bawah weater rajut berwarna pastel. Kalau kamu mau kelihatan lebih santai, kamu bisa menukan kemejanya dengan t-shirt. Kemudian, pasangkan mereka dengan celana jins, dan gulung bagian bawa celanamu supaya orang-orang bisa melihat sepatu kamu yang keren!

Hampir semua jenis sepatu cocok untuk pakaian ini. Untuk gaya yang kasual, kamu bisa memakai sepasang flat shoes. Untuk kencan kamu bisa memakai wedges, untuk nongkrong bareng teman-teman di haru Sabtu, kamu bisa memakai sepatu boots, dan untuk tampilan yang lebih formal, kamu bisa memakai pointy heels dan juga menukar sweater kamu dengan blazer.

Clutch bag yang besar sempurna banget untuk gaya ini. Jangan lupa tambahkan aksesoris seperti statement necklace atau topi. Gaya ini benar-benar mudah untuk dijadikan inspirasi dan juga kelihatan nyaman banget untuk dipakai kan? (PRODUCTS: Colored Shirt – ZARA / Knitted Mix Stitch Jumper – Topshop / Boyfriend Low Jeans – H&M / Geo Bib Necklace – Forever 21 / Oversized Faux Leather Clutch – Forever 21 / Argo Heavy Strap Boots – Topshop)

paris boy street style

photo courtesy of Street Style by Stela

Sudah jadi stereotype untuk cowok maupun cewek di Prancis dengan kepekaan mereka terhadap fashion. Lihat deh gaya Jonathan bauer-Hayden, model yang lagi naik daun dari Paris ini. Dia nggak cuma punya fitur yang bagus dan wajah editorial yang klasik, tetapi dia juga punya gaya yang keren banget.

Saya menemukan foto Jonathan di blog street style dan fotonya mengingatkan saya pada beberapa teman cowok yang suka memakai kemeja bermotif. Saat ini, prints termasuk pakaian cowok terfavorit, atau dalam bahasa Prancis, favori. Jonathan memakai kemeja camo –  motif militer, tetapi tidak membosankan seperti motif militer biasa yang berwarna hijau — dia memakainya dalam warna ungu, yang membuat keseluruhan pakaiannya jadi menarik. Karena dia fokus pada kemeja bermotifnya, dia kemudian menggabungkanya dengan warna netral, seperti hitam.

How to get the look:

Saya suka melihat pria mengenakan kemeja bermotif, karena kemeja jenis ini terlihat mudah dipakai dan juga sangat sederhana. Kemeja ini juga gampang digabungkan dengan hampir semua pakaian yang kamu punya. Ayo kita coba memakai inspirasi dari street wear, pakai kemeja bermotif kamu dengan warna cerah, dan kemudian gabungkan dengan semua pakaian yang warnanya netral, sehingga kemeja kamu jadi kelihatan lebih menonjol.

Saya menemukan kemeja camo berwarna ungu muda dan mengkombinasikannya dengan skinny jeans hitam dan sepatu bot kulit. Kamu juga bisa menambahkan jaket di luar kemejamu kalau cuacanya agak dingin dan juga beanie untuk menutupi telinga kamu. Lihat kan? Cuma dengan pakain yang sederhana, kamu bisa bergaya keren seperti Jonathan! (PRODUCTS: 80’s Camo Print Oversized Shirt – Topman / Faux Leather Moto Jacket – Forever 21 / Black Biker Detail Skinny Jeans – Topman / Workboot in Leather – ASOS / Reason Aint Laurent Beanie – ASOS)

Jadi, apa pendapat kamu tentang warna pastel dan kemeja bermotif? Let me know!

 [xyz-ihs snippet=”adsense728″]

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formSubmit