Fashion Around The Globe: MILAN


Milan has a long history with the fashion industry. The city is recognized internationally as one of the world’s most important fashion capitals. The fashion in Milan is devoted to the quality of fabric and simplicity. They also always hold Fashion Week twice each year. With this kind of event, there will always be trendy and stylish show-goers that can be our wardrobe inspirations.

This is what I got when I strolled around Milan’s street style photography blogs = beautiful girls and nice looking guys with great features and great fashion style. There are some huge trends happening on Milan Fashion Week, and my favourite trend is the stripes-printed everything. You know, stripes is a trend that anyone can greatly pull off, every-single-time. Let’s take a look at some pictures that will make you drool and want to buy some new stripe tops rightaway!

milan girl street style

photo courtesy of Street Peeper

Looking at how Susie Bubble clashed some prints in her outfit just makes me want to take her home and ask her to be my bestfriend. She wears the trend in a cute way by clashing a striped top with cars-printed jumpsuit. Looking at the way she dress makes me happy, just like looking at the way she always gives us this big grin everytime she takes a picture. Now read on if you want to find out how to get the look like her!

How to get the look:

The striped t-shirt is almost a must-have in any wardrobe. Why? Because they are easy to style, comfortable, and always in trend! For the brave at heart, you can try clashing prints like what Sussie Bubble does. I personally think stripes pair beautifully with fresh prints like floral. If you want a simpler style, you can wear a striped top and team it with a black jumpsuit. Monochromatic will look good, but you can try focusing on bold coloured striped top like cobalt blue or maybe fuschia.

Complete your look with accessories that have similar colour with your top and a pair of brogue shoes or loafers. This look is fun, happy, and perfect for summer months! (PRODUCTS: Striped T-Shirt – Stylenanda / Strappy V Neck Jumpsuit – Topshop / Leather Bag – H&M / Maxi Chunky Tread Loafers – Topshop / Cobalt Blue Pork Pie Hat – Topshop)

milan boy street style

photo courtesy of Naple Street Style

Striped street style looks seem to be everywhere at the moment. Yes, when I try to find out how the men in Milan style their wardrobe, I found a lot of men wearing stripes. Like this guy, Saverio Capone, he simply wears a striped top and pair it with jeans, and he looks GREAT!

How to get the look:

I think it’s sometimes perfect if you live in a city where it’s summer all year round, because summer and prints are like an inseparable couple. It’s like summer always begs for prints because they are fun to wear.

Stripes are back in trend this season, so like the guy above, why don’t you try to keep things simple and classic with a striped t-shirt and skinny jeans? You know, stripes and denim are always a perfect combination. Choose a really bold, wide striped pattern for your top to give a more stylish look. Add accessories like statement round sunglasses to add a fun element to the whole outfit. Then, finish the look with a pair of boots or loafers. (PRODUCTS: Fred Perry Twisted Wheel Striped T-Shirt – ASOS / Mid Grey Stretch Skinny Jeans – Topman / Adrian Tassel Loafers – ASOS / Jeepers Peepers Round Sunglasses – ASOS / Backpack – ASOS)

How would you like to style these striped pieces for this season?

[xyz-ihs snippet=”adsense”]


Milan memiliki sejarah panjang dengan industri fashion. Kota ini diakui secara internasional sebagai salah satu ibukota fashion yang paling penting di dunia. Fashion di Milan selalu berhubungan dengan bagusnya kualitas kain dan kesederhanaan. Milan juga selalu mengadakan Fashion Week dua kali setiap tahun. Dengan acara seperti ini, akan selalu ada banyak fashionable showgoers yang dapat menjadi inspirasi buat kita.

Ini adalah apa yang saya dapatkan ketika saya berjalan-jalan di blog Milan street style photography  = cewek-cewek cantik, cowok-cowok keren, dan cara bergaya mereka yang super stylish. Ada beberapa tren besar yang terlihat di Milan Fashion Week, dan tren favorit saya adalah semua pakaian yang memiliki motif garis. You know, motif garis-garis adalah sebuah tren yang bisa dipakai siapa pun setiap saat. Coba deh liat gambar di bawah yang pastinya bakal bikin kamu membeli beberapa pakaian dengan motif garis secepatnya!

milan girl street stylephoto courtesy of Street Peeper

Melihat bagaimana Susie Bubble memakai motif berbentrokan di bajunya membuat saya ingin membawanya pulang dan meminta dia menjadi sahabat saya. Dia memakai tren motif garis ini dalam cara yang cute banget, yaitu menabrakkan motif garis dengan motif unik seperti gambar mobil.. Melihat cara dia berpakaian membuat saya senang, seperti melihat dia yang selalu memberi kita ini senyuman lebar setiap difoto. Baca terus kalau kamu pengen tahu gimana  caranya mendapatkan tampilan seperti dia!

How to get the look:

T-shirt bergaris jadi pakaian yang harus dimiliki dalam setiap lemari pakaian yang kamu punya. Kenapa? Karena mereka mudah untuk dipakai, nyaman, dan selalu ada di dalam tren! Kalau kamu cewek yang cukup berani, kamu bisa coba menabrak motif seperti apa yang Sussie Bubble lakukan. Menurut saya, pasangan cantik untuk pakaian bermotif garis adalah motif yang fresh seperti bunga-bunga.

Kalau kamu mau gaya yang lebih sederhana, kamu bisa memakai atasan bergaris dan menggabungakannya dengan jumpsuit hitam. Warna monokromatik bakal kelihatan ok, tapi kamu juga bisa fokus ke warna-warna yang berani seperti fuschia atau cobalt blue.

Lengkapi gaya kamu dengan aksesoris yang memiliki warna sama (atau mirip) dengan atasanmu, dan sepasang sepatu loafers. Gaya ini menyenangkan dan sempurna untuk musim panas! (PRODUCTS: Striped T-Shirt – Stylenanda / Strappy V Neck Jumpsuit – Topshop / Leather Bag – H&M / Maxi Chunky Tread Loafers – Topshop / Cobalt Blue Pork Pie Hat – Topshop)

milan boy street style

photo courtesy of Naple Street Style

Gaya street style dengan motif garis memang terlihatdi mana-mana sekarang ini. Ya, ketika saya mencoba untuk mencari tahu bagaimana orang-orang di Milan bergaya dengan pakaian mereka, saya menemukan banyak cowok memakai baju garis-garis. Seperti Saverio Capone, dia cuman memakai atasan bergaris dan memasangkannya dengan celana jins, and he looks GREAT!

How to get the look:

Saya pikir kadang-kadang ok banget lho kalau kamu tinggal di sebuah kota yang musim panasnya sepanjang tahun, karena musim panas dan pakaian bermotif seperti pasangan yang nggak bisa dipisahkan. It’s like summer always begs for prints, karena mereka menyenangkan untuk dipakai.

Stripes kembali dalam tren musim ini. Jadi seperti cowok di atas, kenapa kamu nggak mencoba untuk keep things simple dan klasik dengan memakai t-shirt motif garis dan skinny jeans? You know, menurut saya atasan bermotif garis-garis dan denim selalu jadi kombinasi yang sempurna.

Pilih pola yang benar-benar berani (misalnya pola garis yang lebar) untuk baju kamu. Lalu tambahkan aksesoris seperti kacamata bulat untuk menambahkan fun element  ke seluruh pakaianmu. Kemudian, selesaikan gaya kamu dengan sepasang sepatu pantofel atau boots. (PRODUCTS: Fred Perry Twisted Wheel Striped T-Shirt – ASOS / Mid Grey Stretch Skinny Jeans – Topman / Adrian Tassel Loafers – ASOS / Jeepers Peepers Round Sunglasses – ASOS / Backpack – ASOS)

How would you like to style these striped pieces for this season?

3 Comments
  1. Your post has moved the debate fodrarw. Thanks for sharing!

  2. I simply want to say I’m very new to weblog and really savored you’re blog site. Most likely I’m likely to bookmark your site . You amazingly have tremendous article content. Thanks a bunch for sharing your website page.

  3. I simply want to tell you that I’m very new to blogging and certainly liked you’re blog. Likely I’m planning to bookmark your website . You surely have awesome writings. With thanks for sharing with us your blog site.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formSubmit