Too cool for school: Denim Edition


It feels really good if you go to some school or of course, campuses  and universities, where the students don’t need to wear uniforms. But somehow when it comes to the second or third months of a semester, you will find those days where you have no idea what to wear.

As highly requested, here I am going to show you some styles that you can wear to your campus. These are greatest and simplest outfit ideas for campus week that will impress anyone. From rocker-chic to a girly-vibe denim. Read on to find out how to style them!

jumper for school

The first outfit that you can wear to step into your campus with style is the easiest — to wear a jumper and jeans combo. You know, jeans are timeless and will always be your wardrobe staple. Even if your style is girly, you can still rock jeans without breaking  the vibe!

Try to dress up your skinny denim with a colorful jumper. Jumpers are not just for days where you only want to lounge around! They are now happen to be really stylish with graphic prints, patterns, delightful textures, and embellishments. They are perfect to wear with your simple denim to spice it up a little bit.

Flats are also the perfect footwear for campus. They are comfy and also look good with almost anything. So wear a pair of flats for your campus outfit.

The bag  you wear is also really important. Since you want to look fashionable but do not want to look like going-to-the-mall-lookin-fashionable kind of style, right? So the  best choice is to bring your shoulder bag. Simple, stylish, and you can put all of your stuff and your books inside it. Really multifunctional.

For a more feminine look, you can try adding sparkly earrings, or maybe a pack of bangles to your look. Giving colours to your nails is also a good way to look pretty! (PRODUCTS: Knitted Crazy Bobble Jumper – Topshop / Classic Denim Skinny Jeans – Stylenanda / Leather Belt – H&M / Favorite Tasseled Loafers – Forever 21 / Iridescent Square Studs – Topshop / Tote Bag – ASOS / Nail Polish – ZOYA) 

gingham shirt

A crisp white loose t-shirt looks put-together if you combine it with a gingham shirt. Do you know what gingham is? There’s a difference between gingham and tartan. While tartan plaid consists of  stripes that cross each other to form different sized checks, gingham usually comes in also checkered pattern but in even-sized checks. The stripes cross each other on a background to form even checks. So basically gingham patterns is less confusing than tartan.

When you wear your unbuttoned gingham shirt over a lousy white t-shirt, the look will scream laid back chic. It’s really stylish. Pair them with ripped boyfriend jeans to look comfortable and fashion-forward. Jeans are the best bottom-wear to use to campus.

This outfit needs a pair of heeled ankle boots to add a more rock n roll touch, and also an eye-catching bag. Still, like the rule above, wear a bag that’s big enough to put your belongings inside them, but keep it stylish with bright colours and great material, like suede or leather.

To look even cooler, you can throw a gold chain bangle to your look. This look is boyish but you can score some major style points with it. (PRODUCTS: Jump Around Boxy Tee – Cotton On / Gingham Shirt – The Editor’s Market / Boyfriend Low Jeans – H&M / Yellow Bag – ASOS / Modernist Chain Link Bracelet – Forever 21 / Cheap Monday Layer Heel – The Editor’s Market)

These two styles are the simplest and easiest look that you can wear to school or campus. Make sure to make a twist on these looks with a touch of your own personal style. Remember, we still have more styling ideas to come, so stay tuned and go back again tomorrow!

[xyz-ihs snippet=”adsense”]


Rasanya memang benar-benar asik kalau kamu belajar di sekolah atau pastinya kampus yang siswanya nggak perlu memakai seragam. Tetapi nggak tahu kenapa, kalau sekolah atau kampus sudah berjalan dua atau tiga bulan, kamu bakal menemukan hari-hari di mana kamu nggak tau apa yang harus dipakai ke kampus.

Jadi, karena banyak permintaan dari kamu untuk ide gaya ke sekolah atau kampus, saya akan memberikan beberapa gaya yang bisa kamu jadikan inspirasi. Inilah gaya-gaya simpel yang pastinya bisa bikin orang-orang terkesan. Dari gaya rocker-chic sampai gaya girly – baca terus  untuk mengetahui gimana cara memakainya!

jumper for school

Pakaian pertama yang bisa kamu  pakai untukke kampus dengan gaya adalah yang paling mudah – dengan memakai jumper dan celana jins. Kamu tahu kan, celana jeans itu timeless banget dan bakal selalu menjadi pakaian pokok lemarimu. Bahkan kalau gaya kamu girly, kamu masih tetapterlihat kerendengan celana jins!

Coba deh pakai skinny jeans kamu dengan jumper warna-warni . Jumper nggak cuma bisa dipakai untuk hari-hari di saat kamu ingin bermalas-malasan lho! Mereka sekaranghadir dalam desain yang berbeda-beda, dengan motifgrafis, pola unik, tekstur menyenangkan, dan hiasan yang lucu-lucu. Jumper adalah pakaian yang sempurna untuk dikenakan dengan celana jins yang sederhana.

Flats juga bisa jadi alas kaki yang  cocok banget dipakai untuk ke kampus. Mereka nyaman dipakai dan kelihatan OK kalau digabung dengan pakaian apa pun. Jadi pakai deh sepasang sepatu flat untuk pakaian kampus kamu.

Tas yang kamu kenakan juga sangat penting lho. Karena pastinya kamu ingin tampil modis tapi nggak mau kelihatan seperti lagi mau jalan-jalan ke mall, kan? Jadi pilihan terbaik adalah dengan memakai shoulder bag. Sederhana, gaya, dan kamu  juga bisa memasukan semua barang-barang kamu ke dalamnya. Multifungsional banget kan?

Untuk tampilan yang lebih feminin, kamu bisa mencoba menambahkan anting-anting, atau mungkin banyak gelang. Memakai kuteks juga merupakan cara yang baik untuk terlihat cantik! (PRODUCTS: Knitted Crazy Bobble Jumper – Topshop / Classic Denim Skinny Jeans – Stylenanda / Leather Belt – H&M / Favorite Tasseled Loafers – Forever 21 / Iridescent Square Studs – Topshop / Tote Bag – ASOS / Nail Polish – ZOYA) 

gingham shirt

Sebuah t-shirt putih yang longgar bakal kelihatan lebih bagus kalau kamu menggabungkannya dengan kemeja bermotif gingham. Pernah dengar nggak motif gingham? Untuk tambahan pengetahuan, ada perbedaan antara gingham dan tartan. Tartan  dibuat dari garis-garis yang melintasi satu sama lain, untuk membentuk kotak-kotak dengan ukuran yang berbeda, sementara motif gingham biasanya terbuat dalam pola kotak-kotak juga, tapi ukurannya sama. Garis-garis melintasi satu samalain di atas latar belakang polos untuk membentuk kotak yang lebih tebal. Jadi pada dasarnya pola gingham lebih sederhanadaripada tartan.

Kalau kamu memakai memakai kemeja gingham tanpamengunci kancing-kancingnya di luar kaos putih, gaya kamu bakal jadi laid-back chic. It’s really stylish. Pasangkan atasanmu dengan boyfriend jeans yang robek-robek di bagian paha untuk gaya yang nyaman dan fashion forward.

Untuk menambah kesan rock n roll, pakaian ini membutuhkan sepasang ankle boots bertumit dan juga tas yang eye-catching. Namun, seperti aturan di atas, pakai tas yang cukup besar untuk menempatkan barang-barangmu di dalamnya, tapi tasmu tetap harus kelihatan stylish dengan warna-warna cerah dan  material yang bagus, seperti suede atau kulit.

Untuk kelihatan lebih keren, kamu bisa memakai gelang rantaiberwarna emas untuk tampilan ini. Gaya ini memang terlihat sedikit tomboy but you can score some major style points with it. (PRODUCTS: Jump Around Boxy Tee – Cotton On / Gingham Shirt – The Editor’s Market / Boyfriend Low Jeans – H&M / Yellow Bag – ASOS / Modernist Chain Link Bracelet – Forever 21 / Cheap Monday Layer Heel – The Editor’s Market)

Kedua gaya ini adalah yang paling sederhana dan mudah, yang bisa kamu pakai ke sekolah atau kampus. Pastikan untuk membuat  pada penampilan ini dengan memberikan sedikit sentuhan gaya pribadi kamu. Remember,  kita masih punya banyak ide gaya yang bisa jadi inspirasi kamu lho! Stay tuned and come back tomorrow!

[xyz-ihs snippet=”adsense”]

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formSubmit